Når
er tiden inne for å begynne å slanke seg ?
Hva regnes egentlig som overvekt, og når bør en egentlig begynne å tenke på å slanke seg?

Hvis du står i fare for å pådra deg sykdommer på grunn av overvekt eller hvis du er hemmet i daglige aktiviteter, ikke bare fysisk, men også sosialt og psykisk, bør din allmennlege anbefale deg å redusere vekten. I samarbeid med legen kan du legge opp en plan for hvordan du skal redusere vekten. Dere kan bli enige om hvor mange kilo det er realistisk for deg å gå ned. De to pilarene for sunn slanking er fysisk aktivitet og riktig sammensatt kosthold.

De viktigste elementene er at du reduserer energitilførselen, som er mat og drikke og øker energiforbruket med fysisk aktivitet.

Det som bør skje med kroppen din når du skal redusere vekten, er nemlig å øke muskelmassen og minske fettmassen. Med mosjon øker muskelmassen. Det fører til økt forbrenning slik at fettmassen minsker. Jo lengre tid det tar å gå ned i vekt, jo større er muligheten for at det ikke er musklene, men fettet som blir redusert. Og desto mindre er risikoen for at du blir plaget av sult og andre ubehagelige fysiologiske reaksjoner. Vektreduksjonen bør ikke overstige en halv kilo pr. uke.
Kontakt oss | Annonsere? | Linker | Linkbytte | Om Slanking.org | Privacy policy
Slanking.org.